احد رضایی، مدیرعامل شرکت انتشارات ویژه نشر از برگزیدگان ناشران خارجی که در بخش فروش کتاب عربی انتخاب شد، به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: امسال برای دومین سال پیاپی در بخش بینالملل در رابطه با کتابهای عربی به عنوان ناشر برتر انتخاب شدیم. در این بخش معمولا دو ناشر انتخاب میشوند که شرکت ویژه نشر به عنوان یکی از دو ناشر برگزیده بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران انتخاب شد.
وی با اشاره به دلایل انتخاب شرکت ویژه نشر افزود: این انتخاب به دلیل عناوین متنوع و تعداد کتابها، گستردگی موضوعات، متراژ غرفه، غرفهآرایی و برخورد مناسب فروشندگان با مراجعهکنندگان بوده است.
مدیرعامل شرکت انتشارات ویژه نشر با اشاره به کتابهای عربی گفت: در این بخش 4 هزار عنوان کتاب در موضوعهای مختلف ارائه شد. این در حالی است که چندین سال است بیشترین کتابهای عرضه شده و بزرگترین غرفه در این بخش متعلق به شرکت ماست.
رضایی بیان کرد: در بخش لاتین 13 هزار عنوان کتاب در موضوعات گوناگون داشتیم و از این تعداد تقریبا چهار هزار عنوان در سال 2016 و سه هزار کتاب نیز سال 2015 منتشر شده بود. سایر کتابهایی که در غرفههای ما عرضه شد، متعلق به سالهای 2014 تا 2012 است. از طرفی برای دسترسی بهتر مخاطبان کتابهای چاپ شده پس از سال 2015 با تخفیف 70 درصد فروخته شد.
وی اظهار کرد: خوشبختانه به دلیل تخفیف بالایی که به آثار چاپ شده پس از سال 2015 تعلق گرفت، استقبال از این آثار از سوی دانشجویان، استادان و پژوهشگران بسیار بالا بود. ضمن اینکه برخی کتابهای جدید نیز با تخفیف 10 درصدی عرضه شد.
رضایی در پاسخ به پرسشی درباره پیشنهاد برای افزایش کیفیت غرفههای بینالملل در نمایشگاه کتاب سیام توضیح داد: در مصاحبه قبلی نیز به برخی کمبودها و نارساییها در این بخش اشاره کردم، همچنان که در چند دیدار حضوری با سیدعباس صالحی، رئیس نمایشگاه برخی مسائل را مطرح کردم، اگرچه شرایط شهر آفتاب در سال نخست برگزاری نمایشگاه چندان مناسب نبود اما با همه کمبودها، خوشبختانه این رویداد فرهنگی بدون مشکل عمده (به غیر از بارانی که خسارتهایی را به بخشی از کتابهای همکاران ما وارد کرد) سپری شد.
مدیرعامل شرکت ویژه نشر با اشاره به تفاهمنامه شش ساله که میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران برای برگزاری رایگان نمایشگاه بینالمللی کتاب در شهر آفتاب بسته شده، بیان کرد: به نظرم با توجه به رسیدن نمایشگاه به پله سیام، از اکنون باید مراحل اجرایی آن آغاز شود تا مشکلاتی که در دوره نخست برپایی نمایشگاه خود را نشان داد، برطرف شود تا مشکلاتی مانند نارسایی برق، دسترسی به غرفهها، سرویس بهداشتی و استقرار بخش بینالملل در چادرهای نامناسب در آینده تکرار نشود.
رضایی گفت: سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رویداد بزرگی است که انتظار میرود بسیار بهتر از نمایشگاه امسال برگزار شود. از جمله حضور پررنگتر مدیران ناشران بینالمللی که تا پیش از برپایی نمایشگاه در مصلی، در این رویداد حضور فعالتری داشتند. اگرچه میتوان امیدوار بود که آنها با اطلاع از انتقال نمایشگاه به شهرآفتاب در آن شرکت کنند و اقبال بیشتری از آن صورت بگیرد. ضمن اینکه قطعا شهرآفتاب تا سال آینده به استاندارهای نمایشگاهی خواهد رسید.
وی افزود: بنده به عنوان فردی که 29 سال است در بخش ناشران بینالملل فعالیت میکنم، معتقدم ظرفیت نمایشگاه کتاب تهران محدود است و برگزارکنندگان آن نباید تصور کنند که با افزایش اجارهبها، ناشران نیز برای حضور در آن استقبال خواهند کرد، قطعا اگر سال آینده میزان فروش مانند امسال باشد و اجارهبها نیز سیر صعودی داشته باشد، ریزش ناشر به ویژه در بخش عربی بیشتر خواهد بود. بنابراین از مسئولان درخواست میکنم نسبت به تعیین اجارهبهای بخش بینالملل با نگاه کارشناسی شده، برخورد کنند. ضمن اینکه از حالا ناشران بینالملل را با گزینههای تشویقی به نمایشگاه سیام که رویداد بسیار مهمی برای کشور و بخش فرهنگی ماست، فرابخوانند.