خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- علی حاجینژاد، دانشیار دانشگاه سیستان و بلوچستان، احدالله فتاحی، کارشناس جغرافیا و برنامهریزی روستایی و ابوذر پایدار، استادیاردانشگاه سیستان و بلوچستان کتاب ««کاربرد مدلها و فنون تصمیمگیری در جغرافیا؛ با تاکید بر برنامهریزی روستایی، شهری و گردشگری» را تالیف و منتشر کردند. این کارشناسان در این کتاب با ذکر مثالهایی سعی در ارائه یک منبع آموزشی با تاکید بر ارزیابی کمی برای دانشجویان دارند.
در بخشی از کتاب آمده است: «شناخت پدیدههای دنیای پیرامون و بیان واقعیتهای طبیعی انسانی سیستمهای فضایی همان گونه که بر مبنای تئوریک قوی استوار است به استفاده از مدلها و روشهای کمی به عنوان ابزاری قوی نیز نیازمند است.»
اثر حاضر در 6 فصل تالیف شده است. «عملیاتیسازی مفاهیم، و اسلوب و روشهای تبدیل مفهوم به داده» و «روشهای استانداردسازی دادهها و وزندهی شاخصها» عناوین دو فصل ابتدایی این کتاب است. مولفان در فصل سوم با عنوان «مدل های سطحبندی سکونتگاهها و تعیین مکانهای بهینه» به بررسی مدلهای شاخص، ضریب ویژگی و ثقل اقتصادی پرداختهاند.
خوانندگان در فصل چهارم «مدلهای تصمیمگیری چند معیاره» را واکاوی و در فصل پنجم نیز «مدلهای تصمیمگیری و اولویتبندی فازی» را در اختیار خوانندگان و دانشجویان قرار دادهاند. عنوان فصل پایانی این اثر، «تکنیکهای کیفی در حوزه برنامهریزی گردشکری» نام دارد.
سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی کتاب «کاربرد مدلها و فنون تصمیمگیری در جغرافیا؛ با تاکید بر برنامهریزی روستایی، شهری و گردشگری» را در 344 صفحه مصور، شمارگان هزار نسخه، به بهای 25 هزار تومان منتشر کردهاند.