به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در آستانه ششمین سالگرد حماسه 9 دی، آیین رونمایی از کتاب «حماسه 9 دی» (مروری بر بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره حماسه 9 دی و گزارش حوادث هشت ماه فتنه 88) یکشنبه 6 دی ماه با حضور حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی، دادستان کل کشور، علیرضا مختارپور، رئیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور، امیر خوراکیان، معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی کشور و جمعی از ناشران، نویسندگان و محققان در موسسه پژوهشی انقلاب اسلامی برگزار شد.
انتشار کارهای پژوهشی با توجه به سنین مختلف
خوراکیان در ابتدای این مراسم با اشاره به تولیدات موسسه پژوهشی انقلاب اسلامی گفت: کتابها و تولیداتی که در این موسسه تدوین میشود مبنایی بوده و نگاه اولیه و تازهای دارد، اگر در این زمینه حرکتهای فرهنگی را در نظر بگیریم که در آن لازم باشد برای فضای عمومی نیازسنجی کنیم فعالیتهای این موسسه و تولیدات آن در حوزه سندیت ارجحیت دارند.
وی اظهار کرد: قدم بعدی این است که کار تداوم داشته باشد و سایر موسسات پژوهشی و محققان از این منابع استفاده کنند و برای کارهای پژوهشی بعدی کتابها و تولیداتی را با توجه به سنین مختلف مخاطبان تهیه کنند.
مولف «حماسه 9 دی» چه کسی است؟
مختارپور، رئیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور در ادامه این مراسم درباره کتاب «حماسه 9 دی» توضیحاتی ارایه کرد و افزود: این کتاب یکی از کارهایی است که پس از فتنه 88 توسط موسسه پژوهشی انقلاب اسلامی تولید شده است البته در این حوزه کتابهای زیادی منتشر شده به گونهای که میتوان کتابشناسی از آن ارایه کرد با این وجود برخی از ابعاد این ماجرا مغفول مانده است.
وی ادامه داد: این کتاب براساس بیانات مقام معظم رهبری درباره فتنه 88 تدوین شده و ویژگیهای مختلفی دارد. از جمله اینکه مولف آن همان کسی است که بیانات رهبری درباره فلسطین را گردآوری کرد و از این طریق موجب خشم و نفرت صهیونیستها شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه فضای جامعه پر از دشمنیها و توهین به مسایل دینی و اجتماعی است، افزود: این فضا در هر جامعهای که اتفاق بیفتد باید با آن برخورد کرد، در فضایی که در آن زمان آتشسوزیهای وسیعی در سطح شهر رخ داد و توهینهای زیادی به شخص رهبری و ولایت فقیه شد باز بررسی چندین نکته برجسته است. در چهارم شهریور 1388 و در کوران حوادث مقام معظم رهبری بیان میکند که چون هنوز ابعاد این قضیه برایشان مشخص نشده است قضاوت جامعی نمیتوانند داشته باشند.
مختارپور ادامه داد: در 29 شهریور نیز همزمان با برگزاری دادگاهها مجرمین و محکومین ایشان تاکید میکنند که هر کس در دادگاه تنها گفتههایش علیه خودش حجیت دارد اما علیه دیگری نمیتواند ملاکی برای قضاوت و مجازات آنها باشد. ایشان تاکید میکنند تا زمانی که جرم شخص اثبات نشده نباید براساس خیال، تهمت و... شخصی را در جامعه بگردانیم و از آن سوی دیگر نیز مخالفین نباید با اغراض شخصی کل نظام را زیر سوال ببرند.
رئیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور به بیانات رهبری در چهارم آذرماه 88 اشاره کرد و گفت: ایشان در آن سخنرانی تصریح میکنند که باید مواظب باشیم هر کسی را به جرم اینکه حرف مخالف با ما میزند منافق نداریم و در تشخیصها مراقبت کنیم. ایشان تاکید میکند که باید در تشخیصها و مصادیق دقت شود. پس از اینکه 9 دی رخ داد یکسال بعد مقام معظم رهبری در هفتم دیماه در مقدمه درس خارج از فقه خود به جریانات سال 88 اشارهای داشتند و تاکید کردند در این ماجراها باید جریان باطل و حق از هم تشخیص داده شود و اشخاصی که این جریانات را نیز هدایت میکنند شناسایی شوند. البته لزومی ندارد که باز هم پشت سر کسانی که میخواهند انقلاب را منحرف کنند غیبت کرد.
جمهوری اسلامی قدرتش را از پایبندی به فقه میگیرد
حجتالاسلام رئیسی نیز در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به تقارن ولادت حضرت محمد (ص) و امام صادق (ع) گفت: این تقارن در ولادت این دو بزرگوار نشان میدهد آنان که متدین به آموزههای نبی هستند میتوانند تبیین و تشریح دین را از زبان امام صادق (ع) بشنوند.
وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی نظام قدرتمندی است که قدرتش را از پایبندی به فقه گرفته افزود: این نظام میخواهد قدرتمند باشد و از طریق اجرای فقه و دین در متن جامعه حکمرانی کند و همه ابعاد زندگی سیاسی، فردی، اجتماعی و... را براساس آموزههای دینی تدوین کند.
وی افزود: از ابتدای انقلاب اسلامی دشمنان برای اینکه دینمداری در جامعه شکل نگیرد نقشههای بسیاری کشیدهاند و قضایای بسیاری آفریدند اما تفاوت اساسی این وقایع با فتنه 88 این بود که دشمن در این واقعه برای خودش جای پایی احساس کرد. ما زمانی میتوانیم عظمت 9 دی را درک کنیم که بدانیم ابعاد فتنه 88 چگونه بوده است این واقعه با کلیدواژههایی همچون تقلب در انتخابات، طراحی بیانیههای مختلف، اردوکشیهای خیابانی و ... انجام شد و هیچکس نیست که نداند دشمنان میخواستند با خدشه بر سلامت انتخابات نظام را مورد نقد قرار دهند.
انتخابات نباید با روحیه قدرتطلبی پیش برود
دادستان کل کشور ادامه داد: رهبر معظم انقلاب همواره تاکید داشتند که انتخابات نباید با روحیه قدرتطلبی پیش برود و افراد باید براساس تکلیفمداری در انتخابات شرکت و یا کاندید شوند آنچه که الگوی اسلامی، ایرانی و ظرف متناسب با دینمداری را در انتخابات ایران شکل میدهد و آن را متفاوت با ظرفهای غربی انتخابات میکند همین روحیه تکلیفمداری است.
به گفته این مقام مسئول، حضور 40 میلیون ایرانی در پای صندوقهای رای در سال 1388 حماسه جاویدانی آفرید و زلزله سیاسی را در کشورهای غربی ایجاد کرد بعد از انتخابات ما شاهد نشانههای قابل استنادی از انقلاب مخملی در کشور بودیم که همواره در حوادث وجود داشت.
حجتالاسلام رئیسی با بیان اینکه واقعه 9 دی حاکی از اراده ملی بود، یادآور شد: یک اراده پولادین برخاسته از دشمنشناسی در کشور ایران بود و در واقع 9 دی یومالله و پایان اغتشاشات و امیدواری دشمن بود.
وی در پایان تاکید کرد: ما میخواهیم دین در متن جامعه حکمفرمایی کند و آنچه ما میخواهیم این است که جامعه را به سعادت دنیوی و اخروی برسانیم و مولفههای قدرتمندی در کشور هم براساس دینمداری و ولایتمداری مردم حاکم است. در این میان بصیرتآفرینی نیز امر بسیار مهمی است و باید از همه کسانی که در این زمینه قلم زدهاند و ابعاد مختلف این ماجرا را تحلیل کردند قدردانی کرد.