به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، انجمن زنان پژوهشگر تاریخ با همکاری پژوهشکده اسناد و اندیشکده فرهنگی نشست «وکلای زن در مجلس بیست و یکم شواری ملی» را برگزار میکند.
در این نشست دکتر منصوره اتحادیه، تاریخنگار و مدیر انتشارات نشر تاریخ ایران با تکیه بر اسناد و منابع به جامانده سخن خواهد گفت.
مهمترين موضوعی كه در جريان تبليغات مجلس بيست و يكم ديده میشود و قبلا سابقه نداشت، مشاركت زنان در انتخابات بود و مهمترين تقاضای اين گروه، سياسي نبود، بلكه خواستههای مدنی داشتند، مانند حق طلاق برای زنان. به هرحال، انتخابات مجلس در 26 شهريور 1342 يعنی زمانی كه هنوز حكومت نظامی برقرار بود، برگزار شد و انتخابات بسیار سريع انجام گرفت و نتيجه آن كه در دورههای گذشته از سه هفته تا سه ماه طول میكشيد، برای نخستين بار در يك روز اعلام شد.
انتخابات مجلس بیست و یکم در شهریور ماه ١٣٤٢ خورشیدی برگزار و مجلس بیست و یکم پس از دو سال و سه ماه و بیست و پنج روز فترت، در تاریخ ١٤ مهرماه ١٣٤٢ خورشیدی برابر با ١٧ جمادیالاول ١٣٨٣ افتتاح شد. در این دوره برای نخستین بار شش زن نیز جزو منتخبین بودند. از وقایع دیگر این دوره تشکیل مجلس مؤسسان سوم در ٢٨ مرداد ١٣٤٦ بود. دوره بیست و یکم قانونگذاری در تاریخ ١٣ مهر ١٣٤٦ (٣٠ جمادیالثانی ١٣٨٧) پایان یافت.
نشست «وکلای زن در مجلس بیست و یکم شواری ملی» دوشنبه ساعت 16 و 30 دقیقه تا 18 و 30 دقیقه در ساختمان آرشیو ملی به نشانی بزرگراه شهید حقانی (شرق به غرب) قبل از ساختمان بانک مرکزی، نبش خیابان کوشا، ساختمان آرشیو، طبقه هفتم برپا خواهد شد.